دکتر فرهاد دانشجو
  • نظرها: 0
  • در اخبار عمومی
  • نمایش ها: 964
  • اخرین ویرایش: 02 January 2013 14:23
  • Print Friendly Version of this pageچاپ Get a PDF version of this webpagePDF

دکتر فرهاد دانشجو رییس دانشگاه آزاد اسلامی به مناس

دکتر فرهاد دانشجو رییس دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید پیامی را خطاب به جامعه دانشگاهی صادر کرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی، متن پیام دکتر فرهاد دانشجو بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
ماه مهر، ماه بازگشايي مهرباني ها و همزباني ها- پيشاني گشاده و پرآب و رنگ- لبالب از آگاهي و اشتياق و اميد و آرامش، از فراگيرترين دامنه هاي دانش و دانايي، فرا مي رسد؛ كه الهي، بركات و بالندگي ها و برخورداري هاي آن، بر جان و جهان من و شما، هماره فزون باد !
عزيزان
همه ي موجودي و موجوديت ما، همين فرصتي ست كه در آنيم. اين زمين و زمان، فرصت مطالعاتي و خداداده يي ست كه فراروي دستان و داستان پر فراز و فرود وبلند بالاي حيات و هستي مان، فراهم آورده اند؛ و ما، در اين ميا نه ي وسيع- بي آن كه به اين نامگذاري ها و عنوان هاي گذرا، دلي خوش كرده باشيم- در اين كلاس و كارگاه دامنه دار و ناپيدا كرانه ي جهان، هر كدام مان، همان اندازه سهم داريم كه ديگري...
و" جواني "اين شيرين ترين پرنده ي زندگاني- زيباترين و زيبنده ترين فرصت پروازي ست كه "انسان" در بستر "جهان" و "زمان" از آن برخوردار است.
جواني، جوانه ي زندگي ست: جوانه هاي اشتياق و اميد و آرزوهاي پويا و پويشگري؛ جوانه هاي شور و شادي و شوق و شادكامي، جوانه هاي ايمان و آگاهي و خداخواهي و خداگرايي... و مگر مي شود در اين فضاي فراهم آمده ي فوران فراواني ها، تغيير نكرد و تكثير نشد و جوانه نزد و به برگ و بار ننشست و مهر نورزيد و از نو نروييد و به خويشتن خدايي خويش نگراييد و شيريني پرواز اوجگيرانه ي رحمت و رضاي خداي رحمان را نچشيد؟!...
عزيزان، همكاران محترم، دانشجويان عزیز !
اگر كه انگيزه و انگيزش داشته باشيم، هركدام مان- به تنهايي- يك "اتاق فكر" و يك "منبع و معدن پايان ناپذير" براي دانشگاه و كشور و جهان مان، مي توانيم بود.
من، دست من/ كمك، زدست شما مي كند طلب/ يك دست، بي صداست !...
اي جوان سرو قد، گويي بزن/ پيش از آن، كز قامتت، چوگان كنند
پيامبر پاك انديش و آگاهي بخش ما، تدريس و تعليم ودانشجويي و دانشپ‍ژوهشي را مادام العمر( long life)مي دانست و مي گفت:
اطلبو العلم، من المهد الي اللحد/ ز گهواره تا گور، دانش بجوي
و در اين شيوه ي شورانگيز، چندان به پيش مي تاخت كه راه و رسم درآمدن به بهشت را-هم، حتا- جز دانش و دانايي نمي پنداشت:
لِكُلِّ شَي ءٍ طَريقٌ، وَ طَريقُ الجَنّةِ الْعِلمُ !
هرچيزي، راهي دارد؛ و راه بهشت، دانش و دانايي ست.
و ما براي درآمدن به بهشت شكوفايي ها و آرامش ها و بالندگي ها، هيچ چاره يي نداريم مگر آن كه از در دانش و دانايي درآييم و به تعريف و تعليم و تصوير و ترسيم تازه تري از آگاهي و شناخت و جست و جوگري/ و دوباره شدن ها برسيم. زندگي، تداوم آگاهي ست. نمي شود آگاه نشد، اما با برنامه و بهنگام و روبه راه شد !
ياد گرفتن، " تغيير كردن"ست و ياد دادن:" تغيير دادن" !
مسايل نو، راه حل هاي نو را مي طلبد. با راه حل هاي نخ نما شده، از عهده ي حل مسا له هاي تازه به تازه- نمي توانيم برآمد.
توليد هاي تازه به تازه، اگر كه نداشتيم، از مصرف هاي تازه به تازه هم بايد دست برداريم.
تفاهم، هم فكري و هم فهمي هاي مشترك است؛ و ما، پيش از هر چيز، نياز داريم كه فكر كردن و فهم كردن را- به مثابه زير بنايي ترين مهارت هاي زندگي دانش بنيان- فرا بگيريم و بياموزيم. نمي شود فكر نكرد و نفهميد؛ اما به تفاهم و تكامل رسيد. ما، به زبان و تعريف مشترك و همذات و همزاويه، نياز داريم؛ و گرنه، تفاهم و يكپارچگي و پيشرفت و ساماندهي، توهمي بيش نمي تواند بود.
تفاوت درختان در شاخه ها و برگ ها نيست؛ در ذات ريشه هاست. ريشه ها را، در ژرفناي خاك و در دل و درون، زمين و زمينه ها، واكاوي بايد كرد... تفاهم و تعامل، به ريشه ها و انديشيدن است. تفاهم و تعامل و تكامل و توسعه، به ريشه ها رسيدن ست: بايد دوباره انديشيد، بايد دوباره رسيد... در اين پهنه ي پهناي آگاهانه ومصمما نه اي دانستن و دانش و دانايي، براي توليد و تازه گرداني فرصت ها، فراوان فهم و فكر و فرهنگ اسلامي-ايراني وخود شكوفايي و خود پايي
در پایان سال جديد تحصيلي 92-91 را به همه همکاران ارجمند و دانشجویان عزیز دانشگاه آزاد اسلامی تبريك و تهنيت عرضمي نمايم و برايتان آرزوي موفقيت دارم.